The united

 
Okej så vad gör jag här? Varför USA och vad pågår här på andrasidan atlanten? 
 
För två år sedan spenderade jag min sommar (2 mån) hos en familj i Kanada, de har två döttrar en som är 12 och en som är 9 (då 10 och 7). Jag spenderade sommarn där och kom riktigt bra överens med familjen. Två år senare under våren får jag ett facebook meddelande från mamman som undrar om jag vill följa med på deras roadtrip under sommaren som nanny, roadtripen är 3 månader och existerar för att mamman ska ha workshops och föreläsa runt om i staterna. Jag tackade såklart JA! och blev även tillfrågad att stanna två extra månader med dem i Kanada så det hela slutade med ett halvår i Nordamerika efter studenten.
 
Varför mamman föreläser runt om i USA är för hon har specialiserat sig i hur man utvecklar kommunikationen och förbättrar lärandet i bl.a skolan men också förståelsen av hur personer med Angelman syndrom lär in. 

“If they can't learn the way we teach, we teach the way they learn” - O. Ivar Lovaas

Äldsta dotter har Angelman syndrom och mamman skrev sitt examensarbete första gången jag var hos dem. Hon hade ca 5 stora workshops/föreläsningar över hela USA och då passade hon på att jobba fram en rutt med mindre workshops på vägen. Så på den vägen är det.
 
Det är alltså en jobbroadtrip med en hel del + i kanten. 
 
Kram

Om

Min profilbild

Nadja

Hej! Jag heter Nadja och är 18 år. Jag har äntligen fått gå ut i världen och göra mitt. Jag drivs av att göra film och skapa. Jag har för mycket jag vill göra för att bara vara en åskådare hela livet. Ni kan följa mig här och se vad jag hittar på. Kram

RSS 2.0