Det är inte alltid lätt


Måste bara säga att jag är ledsen över den hemska bildkvalitén men minnet är fullt på mobilen så det blir bilder via snap för nu vilket inte är den bästa. Men jaja

Kram

Super bowl 2015


Bilder från Super Bowl tidigare idag, riktigt kul! Spyka tjejer vann vilket var första gången någonsin vad jag har förstått det som!!! Så kul! GRATTIS TJEJER! Det gjorde ni bra! 

Kram

Don't worry, be happy


Jag är en mästare på att skjuta upp saker till dagen innan och jag mår så dåligt av detta. Vet inte varför jag inte bara gör sakerna, jag har tid men det är något som tar emot så fruktansvärt att öppna en bok och sätta sig och plugga. Men nu sitter man istället här kvällen innan med fruktansvärd ångest och ska läsa 50 sidor filosofi. Men i och med ångesten förmår man sig inte att öppna boken, man mår för dåligt. Ååh vad är mitt himla problem. Sitter och lyssnar på don't worry be happy för att försöka lätta på ångesten hahah

Kram



Ibland kan jag verkligen inte förstå människor

God kväll kära vänner, detta inlägget skulle egentligen bestå av fynd från Beyond Retro som hade en fill your bag sale! Asså helt sjukt hade en liten hjärtattack men det får bli en annan gång för det här är så mycket viktigare! Min kära kompis delade med sig av detta och jag blev helt paff. Nu för tiden börjar jag oftast böla när jag läser kommentarer och inlägg av personer med sådanna idéer och tankar, fattar inte hur folk kan sånna här åsikter. Men nu blev jag mest arg och av någon anledning börjar jag nästan skratta, även om det inte är ett dugg kul, men han har verkligen ingen aning om vad han pratar om, noll koll.
 
För det första feminism BETYDER jämnställdhet. För det andra NEJ det är INTE konstigt att vi behöver prata om jämnställdhet i Sverige då det inte är ett jämnställdt samhälle, kvinnor har fortfarande i dagensläge generellt lägre lön än män. För det fjärde varför man kämpar för kvinnan i detta läge är för att hon ÄR underlägsen av mannen, hade det vart tvärtom hade vi kämpat för att mannen skulle få samma rättigheter som kvinnan men nu är det INTE så. Därför behöver vi lyfta fram kvinnan.
 
OCH sist men inte minst de som tycker att kvinnor ska ta över är inte feminister utan extrimister, vilket det finns på alla håll och tyvärr är det de som syns mest, det handlar INTE om att kvinnor ska ta över utan att vi ska vara LIKA!! Vilket vi inte är i dagens läge. Ja en del killar hamnar i kläm men vad om alla kvinnor som har left i förtryck i alla dessa år! Vi måste ändra på strukturen och normen i samhället och detta kan vi inte göra utan en del konsekvenser, vi behöver en förändring och de som har det bra och inte left under förtryck kanske anser att det är onödigt och konstigt. Men kan du då vara snäll och se bortom din egen trädgård, se förbi det som du är van och trygg i för det finns andra här ute som lider och kämpar för att få sin röst hörd. 
 
Detta är ett ämne som berör mig väldigt mycket och borde beröra alla människor på denna jord. Och inte bara kampen för ett jämställt samhälle mellan könen men om jämställdhet mellan alla olika kategorier, LGBTQ, etnicitet, förståndshandikapp osv. Vi är alla människor, se det istället!
 
Ha en grym torsdag.
 
Kram

What is love


Har så mycket att göra men sitter istället och sjunger till 90-tals låtar. Bäst. Hahaha i och med att jag var sjuk en vecka är jag så sprallig i kroppen.

Kram



När man ljuger blir munnen svart, som aska

 
Fikade med Emmi i fredags och köpte maccarons. Den svarta var lakrits och jag blev helt svart i munnen haha. Det blev som en grå hinna över tänderna och mina läppar, som var relativt torra, blev riktigt svarta, såg ut som jag ätit tjära eller aska. Munnen såg ut att vara rutten, mmh riktigt fint. Var inte jätte god heller, smakade inte ens lakrits så japp. Skönt ändå hade vart jobbigt om den var super god och gå runt med helt sotig mun hela dagen då det gick inte bort särskilt bra
 
 
 
Kram

En dag av solförmörkelse

 
Fy skäms Skåne! Hahah asså Sverige är fan ett skämt, var ju solförmörkelse i fredags, höll på att glömma det, och såklart är det helt molnigt! Tycker sånt här är lite kul och man ba klockrent Sverige att det är molningt som in i helsicke när det för engångs skull sker nått sånt här i Sverige! Detta är precis innan total solförmörkelse, när månen skymde solen helt så var det bara grått haha, nästa gång vi får uppleva det är år 2037.
 
Kram

Bara en liten gnista

 
 
Jag är en klyscha, en riktig klyscha. Låg igårnatt i sängen och lyssnade på Håkan och bara kände, kände livet. Hahah jävla flum men kände bara tänkte typ inte på något vilket är förvånansvärt, går det ens?! 
 
Är på bättringsvägen nu, vilket är skönt men HATAR att vara förklyd och tepp. Men har vart skönt att ta denna vackan och bara skalabort sig från allt annat, lite tid åt sig själv. Det behövs ibland, inte för att jag gjort nått speciellt men ibland behöver man lite längre egen tid. 
 
Kram

8 sjuk tips


Sjuk, det är precis vad jag har blivit. Näsan bara rinner och kroppen är svag. Har sovit hela dagen idag men knappt något i natt. När jag är sjuk fastnar jag ofta framför datorn och stiger bara upp för att gå på toa eller äta, vilket jag inte tror jag är ensam om men det är inte det bästa för dig eller din kropp. Så här kommer lite tips för dig som är sjuk (som jag även borde följa själv).

Sömn - sömn är super viktigt, sov ut! 

Rutiner - om du verkligen inte sover hela dagen (nu menar jag verkligen sova inte slappa och dega i sängen) så gå upp rör på dig. Ligg inte i sängen hela dagen. Gå heller inte och lägg dig för sent, vända på dygnet är inte jätte bra. Din kropp och själ behöver sömn för att bli bättre. Därför är det också bra att röra på sig under dagen så man sover bättre sen! 

Byt lakan - detta är något som jag tycker hjälper, nya fräscha lakan är super. Något som iaf jag tycker gör att man inte känner sig lika rutten

Städa rummet - låter kanske super tråkigt men samma effekt som med att byta lakan och du får bort dammet som kan irritera dina lungor. Behöver ju inte vara stor städning men rensa undan lite på rummet och glöm inte dammsuga! 

Te - drick mycket te eller silverte med honung i! Hjälper halsen och du får i dig näring.

Promenad - ta på dig ordentligt med kläder och ta en promenad i din egen takt. Det är bra att få komma ut och röra på sig lite och få frisk luft. Det kommer även vara lättare att somna på kvällen sen. 

Plugga - passa på att plugga lite, gör så mycket du orkar man kan alltid göra nått. 

Analogt - man behöver inte alltid vara framför datorn, gör något annat som inte innebär plattor, mobiler eller dator. Låt hjärnan få en paus.

Kram

Last Friday night





Som jag nämnde i förra inlägget är jag värdelös på att ta bilder och här får ni exempel. Detta är mycket bättre än de flesta kvällar hahah. Men kul hade vi iaf!

Kram


FREDAG DEN 13:DE

 
Ja idag är det fredag den 13:de moahahahaha, haha nä men jag är inte den skrockfulle typen utan gillar typ sånna här dagar mer. Tycker det är lite kul, förstår inte riktigt det här med att en dag skulle bringa otur haha. Men idag är en helt okej dag, lite mello lixom vilket är ganska skönt. Något som är kul dock är att jag var på ett möte idag och diskuterade lite om ett framtida projekt som jag ser fram emot. Ska bli super kul! Är alltid kul när man sätter igång något och börjar planera och diskutera. Vad vill vi? Varför gör vi detta? Hur ska vi göra det? Åååh ska bli så kul att sätta igång! 
 
Jag älskar att fota och filma men konstigt nog är jag den sämsta personen att fota på fester. Har typ en bild från var tredje fest haha är riktigt värdelös. Är ju bara kul att titta på efteråt, men ja något att bli bättre på haha. Denna vårsolen är bara så härlig och den har stannat också, är så tacksam! 
 
You did it good friday!
 
Kram

DET HÄR MED...

 
... Vidare utbildning! Trodde först verkligen inte att jag skulle söka direkt efter gymnasiet men man överraskar sig själv hela tiden! Sitter här nu med datorn i knät med början till en ansökan. Det är så nervöst och så svårt! Vill verkligen komma in och det är 5% som kommer in av alla som söker så alltså typ 0,5% chans för mig att komma in(om jag har räknat rätt) Åååh gud! Är så nervös för vill verkligen komma in och det är så svårt, aaaaaahhh!!! Kan inte hantera detta just nu. Studsar runt som en studsboll, kan inte sitta still.
 
Kram

Imagination has no age

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag håller på med ett argumenterande tal och letade citat från Walt Disney och hittade några riktigt bra! Var precis vad jag behövde i min vardag (hittade ett till talet, men de boostade även mig för annat som livet t.ex) 
Fick riktig nostalgi också av alla disney filmer, får ta och se en hel del snart. Men gillar verkligen vad Disney säger!
 
Kram
 

Vårens sköna strålar

 
 
 
Detta vädret är så behövligt och skönt! Enda sorgliga är när man måste sitta inne och plugga... Man vill ju ta vara på vädret när det är så fint! 
 
Min lilla syster asså, haha! Var och tränade igår och när jag kom hem så hade vi denna lilla konversationen:
Jag: Jag har tränat i över 2h! 
Kommer du ihåg när jag stack? 
Har tränat tills nu!
Lillasyster 8 år: Oj, vad kort.
Jag: eeh du det är ganska lång tid
Lillasyster: nä man tränar ju i typ 5h
(Hon tittar på mig som jag vore korkad)
Jag: ... Eeh du tränar 1h 
 
Hahah japp min lilla syster! Hon och hennes kompis skulle tydligen bada igår, ja det är fint och skönt med solen men att bada, hallå! Det är fortfarande bara 10 grader ute men jaja. Alltså bada ute i uppblåsbar pool. Ibland undrar man. Själv gick jag ut och la mig på studsmattan med täck vilket var väldigt skönt att få ligga där och värmas av solen och lyssna på alla ljud runt om en om bara känna och tänka. Men sen var jag tvungen att gå in och plugga vilket inte var lika kul eller skönt. Hoppas detta vädret håller i sig ett litet tag i alla fall!

Kram



Day drunk into the night

 
 
Jag såg Skavla i fredags där Tove Lo gästade och något som jag inte visste om, men tyvärr inte förvånar mig, är att hennes musik har diskuterats om hon som förebild på intervjuer, både i USA och i Sverige. De, Sverige och USA, har olika inriktningar och syn på förebild, i Sverige är det droger och i USA sex. Enligt mig är drogbiten mer förståerligt då det faktiskt är olagligt men sex?! Eeeh, det är något som bör diskuteras mer och speciellt av tjejer! (Droger också såklart men på ett annat sätt) Det är så himla kontroversiellt av USA att se det på ett negtivt sätt! Det är grymt bra att det tas upp på ett sånt här sätt. Och med sånt här sätt menar jag att det är något Tove Lo inte tänkte över utan var självklart(som jag förstod det) no big deal lixom. Det är så tabubelagt, speciellt i USA. Och att de kommer med kommentarer som "Borde inte du vara en bättre förebild för unga tjejer?" "Det här med sex..." osv. Aah men allt är inte sockersött och rosamoln! Se det på ett annat sätt hon visar kvinnor och unga tjejer att det är okej att stå upp för sig själv, att vara en egen person och att alla faktiskt har problem och gör fel. 
 
Något som jag också tycker har blivit en sån himla krock i denna värld med kreativayrken är att populärkulturen har blivit så offentlig och så stor del av vårt samhälle. Den har blivit en stor, en av de största delarna av media. Men något som jag inte tror många tänker på är att artister som skriver och sjunger sin egen musik är konstnärer och berättar något personligt, gör uttryck för vad och hur de känner. Detta är inte något man gör för att vara förebild (det kan vara det men inte alltid) utan för att få ut de känslor och tankar man har inom sig.
 
När man säger ordet konstnär tänker man kanske på en introvert person som målar, sitter inne i sin ateljé och är asociala. Men detta kan lika gärna vara en person som är musiker, ända skillnaden är att musiken når ungdomen och median på ett annat sätt! Alla som blir musiker/artister/konstnärer gör det inte för att få uppmärksamhet utan för att uttrycka sig och få dela med sig av sitt innersta på bästa sättet de kan och vet. Detta är något som jag tror många missar, så bara för att denna bransch har blivit så offentlig betyder det inte att alla dessa människor i den är det. De är lika messed up som vi om inte mer!
 
(Detta är helt min personliga åsikt och tolkning av vad bla Tove Lo har sagt, inte hennes!)
 
Kram
 
 

Om

Min profilbild

Nadja

Hej! Jag heter Nadja och är 18 år. Jag har äntligen fått gå ut i världen och göra mitt. Jag drivs av att göra film och skapa. Jag har för mycket jag vill göra för att bara vara en åskådare hela livet. Ni kan följa mig här och se vad jag hittar på. Kram

RSS 2.0