Varför se problem när en kan se lösningar

 
Även om detta klippet är 3 år gammalt så är det fortfarande  så himla relevant! Speciellt det Batra säger i slutet av klippet." Egentligen är diskussionen ganska ointressant vad är svenskt vad nationerna står för. För det handlar om att samhällen utvecklas. Världen blir bättre och den kan bara göra det genom att samhällen öppnar upp sig och lär sig av varandra och tar in influenser. Vi måste vara ett öppet samhälle för annars utvecklas vi inte." Batra satte ord på exakt mina tankar och åsikter. Vi är alla en organism, en symbios som är viktig och behövlig för alla parter. "No man's an island" Vi lever av varandra och för att överleva så behöver vi lära oss och påverkas av varandra, jag menar vad är skolan annars tillför?! Vi behöver varandra!
 
Jag är så fruktansvärt trött på diskriminering av vilken sort. Det är så fruktansvärt trångsynt och jag orkar bara inte att folk lägger sån negativ vikt i sånt som är annorlunda från den norm vi är uppväxt med. VARFÖR?! VARFÖR HAR DET SÅDAN STOR BETYDELSE FÖR DIG?! VAD SPELAR DET FÖR ROLL? VAD GÖR DET DIG? 
 
JAG FÖRSTÅR INTE!
Att du vill bevara svenskheten och hålla Sverige rent, vad är det då du syftar på? Är det köttbullarna från Italien? Språket från franskan, tyskan, latinet etc? Är det kåldolmarna från Turkiet? Potatisen från USA? Vad är det som är så svenskt som är så skört att vi inte kan öppna upp oss och bemöta förändring med öppna armar? Du är som Lucius Malfoy i Harry Potter som smutskastar mugglare och trollkarlar som inte är "renblodiga". Du är som de onda i HP som vill behålla trolkarlsvärlden "renblodig". Är Hermione så farlig, är det hon som förstör för andra personer och gör allt värre för varenda levande själ på planeten eller är det tvärtom? De som är så trångsynta som inte kan se förbi sin bekvämlighet och sina egna fingrar som låter hela världen falla sönder!
 
Att låta människor komma in i landet, slå sig ner och bygga sig ett hem varför är det så svårt att tillåta? Vi alla drar vårt strå till stacken. Vi utmanar och utvecklar, varandra, vårat samhälle och normerna. Varför är det dåligt? Varför anser människor fortfarande att det är fruktansvärt med immigration? Varför anser människor fortfarande att influenser från länder med en så kallad "vit" befolkning är okej men ej från länder med en färgad befolkning? Varför spelar hur mycket pigment en människa har någon roll? Varför är det så viktigt att lyfta fram olikheterna i ett negativt ljus? När vi istället kan dra visdom och läran från den och på så sätt utvecklas som samhälle. Lyft fram olikheterna i ett varmt och nyfiket ljus och uppskatta våra likheter. Vad är det som gör att det är så svårt att acceptera varandra och de inflytanden vi har på varandra? Vad är det som är så dåligt?
 
Varför är DU och din svenskhet så JÄVLA viktig?
 
Bara för att vi blir ett mer öppet och accepterande land så betyder det inte att vi kommer förlora våra traditioner, tvärtemot vi kommer lära oss mer och anpassa oss eftervarandra och ta efter nya traditioner men också bevara de gamla. Vi måste utvecklas, utveckling är nyckeln för överlevnad och de som inte kan anpassa sig till det förändrande samhället kommer att hamna efter och dö. För vi människor är människor och vi behöver anpassa oss för att överleva, vi behöver förändras!
 
Hur kan det påverka dig så mycket att du vägrar hjälpa människor och utveckla vårt sammhälle till en mer öppen och accepterande plats? Vi lever alla på EN och samma jord och vi är alla ETT folk som behöver hjälpa varandra för att överleva.
 
VARFÖR SE PROBLEM NÄR EN KAN SE LÖSNINGAR?!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0